Julia
letní jablka k přímé konzumaci
Odrůda jablek Julia se vyznačuje středně velkými plody s krémovou dužinou, která má sladce navinulou, aromatickou a velmi dobrou chuť. Sklízí se koncem července až začátkem srpna. Plody je vhodné ihned konzumovat, nebo skladovat nejvýše 1 měsíc. Jablka se snadno přepravují, protože jsou odolná proti otlačení.
Denár
zimní jablka s příjemnou a aromatickou chutí
Podzimní jablka Denár jsou středně velká až větší. Mají kulovitý až kuželovitý tvar. Nažloutlou a značně šťavnatou dužinu překrývá tenká čistá slupka, která je při dozrávání mírně mastná. Jablka Denár sklízíme začátkem září, konzumně dozrávají v listopadu. Uskladněná vydrží od konce prosince až do ledna.
Melodie
kyselejší jablka vhodná i pro diabetiky
Plody Melodie středně velkého kuželovitého tvaru mají fialový povrch s ojíněním. Dužina jablek je křehká, šťavnatá, aromatická s jemnou nakyslostí – ideální i pro diabetiky. Jablka sklízíme v polovině září, konzumní zralost začíná v listopadu. Uskladněná vydrží do února.
Rosana
jablka skladovatelná do dubna
Středně velké plody s tlustou, hladkou a mírně mastnou slupkou jsou tužší, šťavnaté a aromatické. Sklizňová zralost nastává koncem září. Jablka jsou ke konzumaci od prosince. Kvalita jablek narůstá s délkou skladování – nejzazší měsícem spotřeby je duben.
Williamsova
letní máslová hruška k rychlé spotřebě
Hrušky jsou velké, baňatého tvaru, často s hrbolatým povrchem. Zralé mají žlutou slupku a jejich chuť je velmi příjemná, sladce navinulá, kořenitá. Plody sklízíme na konci srpna a dozrávají další týden. Nelze je dlouhodobě skladovat – hodí se k okamžité konzumaci či zpracování: Na sušení, zavaření, nebo do pálenek.